only the shallow know themselves

Paratamatult tuleb meie elus ette kordi, kus peame jätma oma sisimas hüvasti teatud inimestega. Laskma minna neil oma teed, soovida neile vaid edu edaspidiseks. On raske loobuda inimestest, kes on su lähedal olnud pikalt. Inimesed, kes teavad sind läbi ja lõhki ning keda sa usaldad. Ühel hetkel nad hakkavad kaduma, aina veel ja veel rohkem eemalduvad nad su elust ning sina neist. Kas nutta taga neid inimesi või hoopis vaadata edasi tuleviku poole? Muidugi tasuks vaadata edasi, sest saatusel on kombeks meie elus vahetada välja ümbritsevaid inimesi. Oma sisimas elame me seda kaotust siiski raskemalt üle, kui välja paistab. Vähesed meist on piisavalt tugevad, kes suudavad lükata eemale emotsioonid ning jätkata tegevusi resoluutselt ja kindlameelselt. Minu lühikese eluaja jooksul on ka läbi käinud mitmeid tuttavaid, häid sõpru ning kalleid inimesi. Mõned on jäänud, kuid mõnega vaid teretan ning vahel küsime viisakusest vastastikku:"Kuidas läheb?" Kui olen täiesti aus, siis ei kahetse siiani ma ühtegi kaotatud tutvust või sõprust. Olen saanud asemele sama toredaid ja isegi toredamaid inimesi, kellega saata mööda oma 20ndate algusaastad.
Olen taibanud, et iga halb on millekski hea ning me peame vahel seda head üsna kaua ootama. Kes meist poleks kahe käega peast kinni võtnud ning mõne negatiivse kogemuse järel mõelnud, et kurat milleks see nüüd hea oli? Mõne aja möödudes, tuleb selle eest negatiivse kogemuse eest positiivne tasu, kuid me tihtipeale kipume unustama, et mille eest õigupoolest see tasu oligi. Kunagi, kui taipasin, et me ei väärtusta halva ja hea kogemuse käekäike, õppisin hoopis mõtlema teisiti. Iga halva järel ma ei viska asju nurka, ei jookse minema ega keera selga, vaid üritan võtta kõik rahumeeli vastu ning oodata hoopis miskit paremat. Sest ega see parem tulemata ei jää. Me peame lihtsalt olema piisavalt valmis selleks, et seda nautida! Isegi kui see alguses välja ei tule, pole hullu. Pigem astu ämbrisse, kuid ära ole see inimene, kes kõnnib ämbrid jalas.
Mis sellest tulevikust ikka karta? Tuleb ta nii või naa. Miks kahetseda inimsõpruse kadumist? Nagunii tuleb uus. Meenuta parem seda vana kogemust hea sõnaga, kuid naudi uut ja huvitavat! Paljud meist võtaksid vastu suure lotovõidu, kuid see tooks kaasa endaga drastilise elumuutuse. Seda te julgeksite teha, kuid lihtsalt vooluga kulgeda ei julge? Samuti ei peaks me liigset tähelepanu pöörama teiste arvamusele. Välja arvatud juhul, kui on keegi, kes üritab su jalgealust meelega õõnestada. Selliste jaoks peame olema pidevalt valves.

Ka nendest kividest, millega teie teed tõkestada püütakse, saab ilusat ehitada. -

Share:

0 õudust